Telefoni gennem tiden

07 august 2018 Anders Lundtang Hansen
image

En vedvarende myte går på, at opfinderen af den moderne form for telefoni, Alexander Graham Bell, ikke orkede at benytte sin opfindelse – fordi den forstyrrede ham ved sin ringen.

Det rygte er lidt svært at tro på, at telefoni ved opfindelsens urtid var forbeholdt eliten med en gigantisk pengepung, så det var begrænset, hvor mange der kunne ringe til ham, men som telefonien langsomt udviklede sig og bandt lande og verdensdele sammen, blev telefoni sådan en uundværlig del af vores elementære udstyr, at det er svært at forestille sig et hjem uden.

Ovenstående kræver nok en uddybelse: Den lidt ældre generation vil måske tolke det som, at alle hjem har et hjemmenummer med en fastnet telefon, men på blot få år er fastnettelefoni stort set blevet en saga blot.

Nu har stort set hvert et familiemedlem en trådløs telefon med eget nummer i form af en mobiltefon, hvorfor det virkede skørt i gamle dage at spørge “Hvor er du?” over telefonlinjen, da telefonen jo hang fast i væggen med en ledning.

De første mobiltelefoner var dog nogle værre klodser at bære rundt på, havde dårlig signal og var svære at betjene.
Der er for resten en grund til, at man kalder dem moBIL-telefoner, da de første eksemplarer var at finde i dyre biler. Dog var de stadig klodsede og meget dyre at anskaffe sig.

Nu er man nærmest også et oldtidslevn at høre på, hvis man ejer og kalder det en “mobiltelefon”, for de fleste har jo en smartphone, hvor man kan gå på nettet, skrive til veninderne, tjekke mails, bruge den som lommelygte og, ja, stort set alt tænkeligt udover at svejse under vand.

Det kan blive et virvar at finde ud af, hvilken telefonløsning der egner sig bedst til en, når udviklingen går så stærk, men overlad det til Haays, hvor du via et medlemskabt får garanti for, at de afsøger telefoni-markedet for dig for at finde de telefoni-løsninger, der passer bedst til dig.

Flere Nyheder