Samsung S8; er den værd at købe?

26 december 2017 Camilla Skøtt
Samsung S8; er den værd at købe?

Med Samsung Galaxy S8 forsøger Samsung bogstavelig talt at sprænge rammerne, og det lykkes til en vis grad. Men er telefonen værd at kaste penge efter? Vi har sammenlignet en række test fra blandt andet computerworld.dk, mobilsiden.dk og mobil.nu – og anmelderne er alle enige: Det er en fed telefon på så mange punkter, men den har en række væsentlige mangler, der overrasker negativt.

 

Lagerfoto-id: 633242615

 

Samsung Galaxy S8 sætter barren højt, men hvis man forventer samme overraskende oplevelse som med Galaxy S7, så bliver man skuffet.

Skærmen i fokus

Først og fremmest er det skærmen, der er i centrum, når det kommer til Galaxy S8. Den dækker 83% af telefonens front, og kun i top og bund brydes skærmen af en smal sort kant, der efterlader plads til frontkamera og diverse sensorer.

Samsungs SuperAMOLED-teknologi er naturligvis en del af det nyeste skud i Galaxy-serien, og den får skærmbilledet til at stå knivskarpt med superrealistiske farver. 

Et ærgerligt minus ved den store skærm er dog, at den er ekstra lang. Det i sig selv gør selvfølgelig ikke noget, men mange apps tilføjer sorter bjælker i top og bund for at tilpasse sig, og det samme gælder med videoer fra blandt andet YouTube.

Ærgerlig placering af fingerscanner

På grund af skærmens størrelse er der ikke plads til egentlige knapper på fronten, og derfor har Samsung valgt at placere fingerscanneren på bagsiden. Lige ved siden af kameraet. Denne placering er ikke helt optimal, da man nemt tager fejl af scanner og kamera og dermed fedter kameraet ind i tide og utide.

Når vi alligevel er ved kameraet, så er der ikke nogle større opdateringer på den front fra 7’eren til 8’eren. Du får naturligvis et godt kamera med 8 megapixel i selfiekameraet og 12 megapixel i det rigtige kamera, og billederne er som altid flotte og utroligt farverige.

Bixby; men hvorfor?

Sammen med Galaxy S8 har Samsung lanceret Bixby; en agent, der skal gøre det lettere for dig at bruge telefonen. Den eneste hage er bare, at den kun reagerer på engelsk og koreansk, og derfor er den i virkeligheden delvist deaktiveret på danske telefoner. Og det er en smule irriterende, når nu der rent faktisk sidder en decideret knap til Bixby på telefonen. En knap der vel at mærke ikke kan omprogrammeres og bruges til lige præcis den funktion, man kunne ønske sig.

Er den pengene værd?

Tjah… Samsung S8 er en glimrende telefon, og den stryger direkte ind på toppen af ranglisterne på de fleste parametre. Men har du allerede en S7’er, så vil du ikke mærke den store forskel. Sidder du til gengæld med en noget ældre model, så vi du blive imponeret over de flotte billeder, den lækre skærm og ikke mindst den lange levetid.

Flere Nyheder