LG B7-TV: fænomenal billedkvalitet til en ultralav pris

20 december 2017 Camilla Skøtt
LG B7-TV: fænomenal billedkvalitet til en ultralav pris

Drømmer du om et OLED-TV, men synes du også, at prisen er lige høj nok? Så skal du tage et kig på LG’s B7 model. Det er gigantens mest prisvenlige OLED-TV fra 2017 og endda et af de billigste modeller på markedet overhovedet.

 

Lagerfoto-id: 744072520

 

Vi har taget et kig på flatpanels.dk’s test af fjernsynet, og vi kan allerede nu afsløre, at det lever op til alle forventninger. Og lidt mere end det. Nedenfor finder du et overblik over testens resultater. Er du nysgerrig, og vil du gerne ha’ uddybet anmelderens førstehåndsindtryk og brugeroplevelse samt diverse features, lyd og billedkvalitet, så kan du læse hele testen her.

Super billedkvalitet, mindre elegant design

Ifølge anmelderen hos flatpanels.dk, så er LG B7 grundlæggende samme TV som det dyrere E7 fra samme brand. OLED-panelet er drevet af de samme videoprocessorer, ligesom webOS 3.5 er drevet af samme chip. Du får 4K-opløsning samt understøttelse af alle de samme HDR-formater, og du får ikke mindst en super billedkvalitet. Derimod går du glip af det elegante glasdesign som kendetegner E7, ligesom B7 ikke byder på fremadrettede højtalere og twin-tuner.

Måske markedets bedste billedkvalitet

Kan du undvære ovennævnte ting, så får du måske markedets bedste billedkvalitet i B7 – endda med perfekt sort. Der er naturligvis forskelle på LG, Sony, Philips og Panasonics OLED-TV, men LG har stadig to afgørende forspring: De tilbyder input lag og understøttelse af Dolby Vision.

OLED giver til dags dato den absolut bedste SDR- og HDR-billedkvalitet, og med B7 får du endvidere det bedste TV til konsolspil i HDR – i hvert fald hvis du spørger flatpanels.dk.

Designmæssige minuspoint

Der er primært plusser, når det kommer til LG B7, men der er trods alt også nogle mindre gode ting ved fjernsynet. Først og fremmest er der en lang række stik, der peger ud mod bagvæggen, hvilket ikke fungerer optimalt, når man gerne vil have det til at stå tæt på væggen. Derudover er der stadig vanskeligheder forbundet med OLED-panelerne, når det kommer til inhomogenitet i de mørkeste gråtoner. Sidst men ikke mindst påpeger anmelderen, at HDR10-billedkvaliteten ikke er kalibreret godt nok, og at “Dolby Atmos”-højtalerne ikke har meget Atmos over sig.

Alle de kritiske punkter, der slås ned på, kommer dog til kort, så snart TV’et tændes. B7 yder en billedkvalitet, der er på niveau med langt dyrere OLED-TV, og derfor erklærer anmelderen i sidste ende, at det “ganske enkelt er et lille vidunder, at man kan få så meget billedkvalitet til en så attraktiv pris” – og de giver det derfor topkarakterer.

Flere Nyheder