Lenovo Yoga 910: Blandt de bedste hybridcomputere på markedet

20 december 2017 Camilla Skøtt
Lenovo Yoga 910: Blandt de bedste hybridcomputere på markedet

Skal vi tro computerworld.dk – og de plejer nu nok at vide, hvad de taler om – så er Lenovos seneste model i hybridcomputerklassen blandt de absolut bedste på markedet. De har foretaget denne test, der i korte træk roser Yoga 910, og vi gengiver de vigtigste punkter lige her.

 

Lagerfoto-id: 308648663

 

Med Lenovos serie af Yoga-computere var virksomheden den første i branchen, der for alvor fik succes med det vendbare design, der kendetegner en hybridcomputer. Med Yoga 910 topper de hitlisten, og der er ikke meget at komme efter på det kritiske plan.

Gennemført design

Først og fremmest er der designet. Selve skallen omkring computeren er lavet af aluminium – og det ser ikke bare godt ud, det føles også godt. Selve tastaturet er også lavet af metal, og det er klart et positivt fremskridt i forhold til tidligere modeller.

Resultatet er en let computer, der samtidig er både solid og stabil i brug. Og så har Lenovo endelig inkorporeret Thinkpad-tastaturet; i hvert fald en version af det, der minder så meget om, at det i den grad giver pluspoint på kontoen.

Superflot skærm, mindre heldig kameraplacering

Den model, der er testet på computerworld.dk, har en 14″ skærm med 4K – altså en opløsning på 3.840 x 2.160 pixels. Er det lige i overkanten for dig, så fås den også med en lidt mindre opløsning (FHD), og det vil være rigeligt fint i de fleste tilfælde. 

Selve skærmen er bygget med en meget smal kant omkring, og det ser virkelig lækkert ud, hvis ikke det var for den brede, mærkelige og ikke mindst tykke sorte kant, der sidder under skærmen. Her sidder computerens webcam i øvrigt placeret, og det betyder, at de fleste Skype-samtaler kommer til at foregå med kig direkte op i din næse. Ikke så charmerende og computeren får minuspoint for en uheldig placering af kameraet.

Batteri og ydeevne

Computeren er bygget op omkring en i7-7500U processor af Intels Kaby Lake-familie og indeholder desuden 16GB RAM samt en SSD på 500 gigabyte. Og det giver i den grad en computer, der vil noget, og den klarer både store og små opgaver uden problemer. Det eneste minus i denne ombæring er, at blæseren hurtigt begynder at køre, og den har en ret høj – og irriterende – lyd, som er lige i overkanten.

I hybridcomputeren sidder et stort 78W batteri, og det giver en forholdsvis god ydeevne. I modellen med 4K-skærm er der 8-9 timers levetid, mens den er helt oppe på 14-15 timer, hvis du vælger modellen med Full HD i stedet.

Flere Nyheder