Hvad kan man med virtual reality?

13 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Hvad kan man med virtual reality?

Det føles faktisk ikke som så lang tid siden, hvor virtual reality var et fænomen, man hovedsageligt oplevede i store science fiction-film, hvor store skurke eller opfindere havde skabt – som navnet kommer af – en virtuel virkelighed, hvor man enten kunne udleve ens drømme eller fange folk i en dystopisk eller utopisk, falsk verden.

Langsomt blev teknikken noget, som store forretningsfolk i denne virkelig verden kunne lege med, men det krævede stadig en bedre udviklet teknik og mange penge at forfine og forbedre mulighederne med virtual reality, så det på længere sigt kunne gå hen og blive allemandseje.

I dagens Danmark ser man, at flere virksomheder har taget teknikken til sig, da vi har nået et punkt, hvor man på relativ billig basis kan udbyde teknologien til folket i forskellige afstøbninger.

Som eksempler kan vi blandt andet fremhæve en dansk forlystelsespark, der har indført en rutsjebane, hvor brugerne skal påføre sig en virtual reality-hjem, inden de stiger ombord, så de kan få en oplevelse udover det sædvanlige, der narrer deres synssans til at tro, at de oplever én ting, mens virkeligheden er en helt anden, som de samtidig kan mærke under rutsjebanen.

Et dansk ugeblad valget for nogle år siden at afprøve en afart af virtual reality, som man kalder augmentet reality, hvilket teknologisk skal forstås som en udvidelse af virkeligheden. Ugebladets teknik gik ud på, at man med ens smartphone kunne skanne visse historier i bladet, og så blev der suppleret med information udover det, man kunne læse med det blotte øje.
Det kunne være, der trådte en video frem, der tilføjede historien et ekstra element.

Kunne du tænke dig selv at bruge teknologien med virtual reality i dit firma, eller lurepasser du med en opfindelse, der skal realiseres med virtual reality?

Så er det faktisk ikke utopi at få udført det af kyndige mennesker, der professionelt besidder evnerne og teknikken til at føre din markeds- eller opfindelsesdrøm ud i livet. Folkene er at finde hos VMA Nordic, hvor de i tæt samarbejde med dig kan kreere din virtual reality-drøm.

Flere Nyheder