Fremtidens TV: Stofa sender Androidbaseret TV-boks på gaden, der samler ALT på ét sted

26 december 2017 Camilla Skøtt
Fremtidens TV: Stofa sender Androidbaseret TV-boks på gaden, der samler ALT på ét sted

Er du træt af at zappe rundt mellem Netflix, HBO, TV-arkiv, lejefilm og alskens andre muligheder, du hver dag bruger for at se fjernsyn? Så er Stofas Androidbaserede TV-boks måske lige noget for dig; den rammer gaderne i foråret 2018 og skulle efter sigende samle ALT på ét sted.

 

Lager-illustration ID: 144295543

 

Med boksen fra Stofa er det farvel til tradtionelle søgemekanismer, når du skal finde det, du vil se. Fremtidens TV-boks gøre det muligt, at skrive “Star Wars” i søgefeltet og derefter få vist alle resultater på tværs af dine tjenester.

Fremtidens TV

Den nye TV-boks fra Stofa er udviklet af Google og Kaon Media, og den er baseret på Android TV 7.0 Nougat, ligesom den har Google Play integreret, så du kan have dine foretrukne apps og tjenester tilgængelige direkte på boksen. Yderligere fungerer den som spillekonsol med mulighed for at tilkoble controllers, keyboards, joysticks mv., og du kan desuden downloade spil fra Google Play.

Udgangspunktet for boksen er, at alle tjenester skal smelte sammen, så TV og underholdning blever lettere for forbrugeren – og målet er at sætte nye standarder for hele branchen. Tom Buhl, Executive Vice President i Kaon Media, fortæller: “Den nye Android-løsning kommer til at sætte nye standarder som forløber for fremtidens TV-univers, og vi ser frem til et internationalt samarbejde med Google og Stofa.”

Flow-TV og streamingtjenester skal være ét

Som nævnt er Stofas mål at få markedets mange tjenester til at flyde sammen, så forbrugeren får lettere adgang til det ønskede. Stofas administrerende direktør forklarer: “Forbrugernes krav til underholdning via deres TV tager tigerspring fra år til år. Men underholdning er i dag spredt ud på et stort antal platforme med forskelligt indhold, brugerflader og tekniske forudsætninger, og det er utilfredsstillende som forbruger. (…) Her bliver det afgørende for os at tilbyde ét samlingspunkt, dvs. en kombineret underholdsningssøgemaskine og personlig TV-assistent, der kan samle behovene ét sted.”

Uanset om du ser flow-TV eller bruger forskellige streamingtjenester, så skal det altså blive nemmere at navigere i det enorme univers. 

Undgå at have boksen stående fremme

En af de ting som mange danskere også vil sætte pris på er det faktum, at boksen ikke behøver at stå fremme. Den har indbygget wi-fi, så den kan køre trådløst og fjernbetjeningen er radiostyret, og netop derfor kan boksen gemmes væk.

Og så er der selvfølgelig mulighed for både StartForfra, pause og spole som du kender det fra Stofas nuværende SmartTv-boks – en funktion der er svær at undvære, når man først har vænnet sig til det.

 

Flere Nyheder