Fremtiden er her med 3D printer

09 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Fremtiden er her med 3D printer

Tænk på mange af de science fiction-film, du har set gennem din tid, eller de bøger i samme genre, du har læst. Hvad kendetegner dem?

Selvfølgelig de teknologiske udviklinger, der ofte baserer sig på forfattere og instruktørers ønsker til, hvordan fremtiden kunne komme til at se ud – ofte med henblik på, at man kunne gøre tilværelsen lettere for os mennesker.

Hvis det bare for eksempel var så enkelt, at man kunne lave en skitse på en computer over, hvad man godt kunne tænke sig skabt i virkeligheden ud fra et komponent, og så det blev skabt kort tid efter.

For bare en håndfuld år siden virkede den tankegang som noget, der vitterligt hørte en fjern fremtid til, men i så fald er den fjerne fremtid kommet hertil, for den teknologi findes faktisk.

Det kaldes at printe i 3D, og den slags gør man selvsagtens med en 3D-printer, og på bare kort tid er den teknologi blevet udviklet så kraftigt, at selv almindelige mennesker kan have råd til at have en 3D-printer stående i hjemmet. Mere om det senere.

Teknologien bag er faktisk ikke så svær at forklare: Hvor det at printe almindeligt betragtet bliver lavet i 2D, to dimensioner, nemlig bredde og længde, så bliver 3D, tre dimensioner, skabt i flere af disse 2D-lag og lagt ovenpå hinanden, så man får højden med.

Man indtaster således blot det element, det kunne for eksempel være en formindsket hest, man ønsker skabt, og så bliver det kreeret i tre dimensioner ud fra det valgte komponent, som kan være alt fra træ til chokolade. 
Så ville du have både en chokolade-hest og en gyngehest som endt resultat.

Og angående at have denne teknologi i sit eget hjem, så kan du anskaffe dig din egen 3D-printer fra den danske hjemmeside, 3DStore.dk.

De ligger inde med nogle af de nyeste og bedste 3D-printere på markedet til fordelagtige priser, så du om kort tid kan lave dine egne skabninger i dit eget hjem.

Flere Nyheder