Fibernet – hvad er det?

20 december 2017 Camilla Skøtt
Fibernet - hvad er det?

Er du heller ikke helt sikker på, hvad forskellen egentlig er på fibernet og almindeligt bredbånd? Så læs med her, og få styr på begreberne. Måske kommer du frem til, at fibernet er noget for dig. 

 

Lagerfoto-id: 469973315

 

Fibernet deler vandene i to. Nogle mener, at det er en underdeling af bredbåndsnettet, mens andre skelner 100% mellem bredbåndsnettet og fibernet. Uanset hvilken gruppe man tilhører, så er alle enige om én ting: Der er stor forskel på de to typer internet.

Hvad er fibernet?

Fibernet er en forholdsvis ny type kabel – også kaldet lyslederkabel eller optisk fiber. Det transporterer signalet ved hjælp af lys, og dermed er det muligt at opnå ekstremt høje hastigheder. Både ved download og upload. Fibernet er nemlig kendetegnet ved at være symmetrisk, så du får samme hastighed på download/upload, fx 300/300 Mbit/sek.

Fordele og ulemper ved fibernet

Som med alle andre ting her i livet er der selvfølgelig fordele og ulemper ved fibernet.

Af fordele er det først og fremmest værd at tale om hastigheden. Fibernet er nemlig så småt ved at have vundet indpas som den hurtigste internetforbindelse i Danmark. Derudover er det værd at nævne, at fibernet ikke påvirkes af, hvor mange der er koblet på nettet på samme tid. Hastigheden falder altså ikke, fordi der er 5 i familien, der streamer live-TV på samme tid.

Når vi kommer til ulemperne, så handler det mest af alt om pris. Det kan nemlig være dyrt at komme i gang med fibernet. For det første er det ikke alle steder, der er gravet kabler ned, og for det andet skal du have gravet kabler ned på egen grund. Samtidig skal du betale for opsætning af fiberboksen i din bolig, ligesom du hver måned skal betale udgifter til fiberleje.

Ovenstående kan du med fordel have in mente, når du overvejer, om fibernet er noget for dig. Og husk at tjekke, om det overhovedet er muligt at få fibernet på din adresse, inden du forelsker dig i muligheden.

Flere Nyheder