Anmeldelse: iPhone 6 vs. iPhone 6s

20 december 2017 Camilla Skøtt
Anmeldelse: iPhone 6 vs. iPhone 6s

Er det værd at opgradere en iPhone 6 til den nyere iPhone 6S eller er det bare spild af penge? Umiddelbart ligner de to modeller hinanden, men i 6S’eren gemmer der sig en ny og forbedret hardware, ligesom kameraet også er en tak bedre. Men er det nok til at skifte telefonen ud? Vi har taget et kig på internettets mange anmeldelser og samlet de mest markante forskelle (og ligheder) nedenfor.

 

Lagerfoto-id: 376570705

 

Skærmopløsning og batteri

Uanset om du kigger på en iPhone 6 eller en iPhone 6S, så er det samme skærmopløsning, du kigger på. Der er nemlig ingen forskel på de to modeller, og det samme gælder antallet af RAM i telefonerne; i begge modeller sidder der 1GB RAM.

Batteriet er også noglelunde det samme. 6’eren har 1.810 mAh i batteriet, mens 6S’eren kun har 1.715 mAh. Forskelle lyder umiddelbart ikke er meget, men faktisk har det alligevel en vis betydning i sidste ende. iPhone 6S er mere krævende på batterifronten, og derfor hjælper det naturligvis ikke på levetiden at sætte et mindre batteri i den nye model.

Designet

Umiddelbart ligner de to modeller hinanden, men de er faktisk ikke helt ens. Den nye iPhone 6S har et par millimeter mere i siderne, ligesom den også vejer 14 gram mere. Men det er i bund grund nærmest usynligt og ikke mindst umærkeligt.

Bedre kamera

En af de større forskelle mellem de to modeller er kameraet. Hvor der i iPhone 6 sidder et kamera med 8 megapixel, finder du i 6S’eren 12 megapixel. Umiddelbart lyder det som en væsentlig forskel, men faktisk betyder det ikke alverden for billedkvaliteten. Undtagen på ét punkt: iPhone 6S tager bedre billeder i mørket med de ekstra pixels.

Funktionerne er nogenlunde ens

Både iPhone 6 og 6S kører på iOS 9, og dermed er funktionerne grundlæggende de samme. Den eneste forskel er 3D Touch, der er inkorporeret i 6S’eren, og som bevirker, at du interagerer med telefonen på en helt ny måde. Faktisk er 3D-funktionen måske netop det punkt, der gør, at du bør vælge at skifte – det tager i hvert fald iPhone til et helt nyt niveau.

Om det virkelig er værd at kaste så mange penge efter en iPhone 6S, hvis du allerede har en 6’er, det er svært at sige. Umiddelbart er der ikke meget at komme efter, men til gengæld sker der jo heller ikke noget ved at være først med den nye teknologi. I sidste ende er det et spørgsmål om at mærke efter i maven – og ikke mindst i pengepungen.

Flere Nyheder