En del spil og en god verdens-simulator

29 august 2018 Anders Lundtang Hansen
En del spil og en god verdens-simulator

Tidligere blev man betragtet som lidt af en nørd med negativ konnotation, hvis man gik for meget op i at spille computerspil, men i nyere tid er det blevet mere socialt accepteret, hvor alle fra voksne familiemennesker til forretningsmænd tager en slapper med et computerspil – og så er det blevet en anerkendt sport at dyrke e-sport.

Specielt ved udbredelsen af den generation af mere realistiske computerspil – funderet på teknologiske landvindinger – der fandt sted i slutningen af 1980’erne og starten af 1990’erne, blev det til allemandseje at kunne spille spil fra enten en konsolmaskine eller via hjemmecomputeren, da mange mennesker nu havde råd til at have sådan en stående.

Men i den forårstid af moderne computerspil opstod der også bekymring fra specielt forældrene omkring deres børns brug og forbrug af computerspil. En del spil var såkaldte skydespil, hvor det handlede om at nedskyde modstandere, som kunne resultere i en del blod og lemlæstelse til følge.
Forældrene frygtede, at dette ville få en negativ indvirkning på børnene og en forvredet virkelighedsopfattelse.

Heldigvis har udviklingen dog vist, at det er undtagelsen end reglen, at folk fordyber sig så intenst i computerspil, at de tror, der er en afspejling af virkeligheden – også selvom grafikken i vore dages spil har gjort, at det næsten kan ligne virkeligheden.

Spillere kan godt skelne mellem virkelighed og fiktion, selvom man kan sige, at computerspil kan blive en form for virkelighedsflugt eller skabelse af ens egen verden.

Dette afspejler især i det virkelighedstro spil “Sims”, som der er kommet en del udgaver af gennem tiden, hvor Sims 4 er den nyeste udgave i skrivende stund.

Spillenes grundskabelon går i sin enkelthed ud på, at man kan skabe sit eget samfund, ja, sin egen verden med selvvalgte indbyggere, og hvordan de skal leve. Du kan på sin vis betegne dig selv som en guddommelig instans i denne sammenhæng.

Hvis du vil have det fedeste ud af Sims-universets seneste kreation, skal du forbi JoyBuggy, der har alle de nyeste tilføjelser og suppleringer til spillet til en rigtig god pris – og så har de også mange af de andre nyeste spil på lager.

Følg følgende link for at få fingre i Sims 4: https://www.joybuggy.dk/k/the-sims-4

Flere Nyheder