3 gode råd til den mest præcise hastighedstest

20 december 2017 Camilla Skøtt
3 gode råd til den mest præcise hastighedstest

Vil du tjekke om din internethastighed lever op til det, du rent faktisk betaler for hos din udbyder? Vi har samlet 3 gode råd til din hastighedstest, så du får det mest præcise resultat, og derudover har vi fundet to forskellige – og ikke mindst uafhængige – nettjenester, du med fordel kan bruge til at måle hastigheden.

 

Lager-illustration ID: 264792422

 

Allerførst får du en kort forklaring på de tre termer, du sandsynligvis støder ind i under din test. Nemlig “download”, “upload” og “ping”.

Download er den hastighed, du henter data ned på computeren med. Den opgøres i megabit pr. sekund (Mbit/sek), og jo højere den er, des hurtigere er dit internet.

Upload er den hastighed, du kan sende data med. Vil du for eksempel dele en video eller uploade en fil til din mailboks, så er det denne hastighed, der træder i kraft. Den er typisk væsentligt lavere end hastigheden på download – medmindre du har en fibernetforbindelse.

Ping måles i milisekunder, og det er en betegnelse der angiver, hvor hurtig din internetforbindelse er om at reagere. Det er ikke mærkbart for de fleste almindelige brugere, men for gamere er det vigtigt at have en lav ping-værdi.

Få det mest præcise testresultat

For at du kan få det mest præcise resultat, når du tester din hastighed, så er der et par enkle trin, du med fordel kan følge:

1) Tilslut computeren direkte til routeren vha. et ethernetkabel, og sørg i samme ombæring for at Wifi er slået fra.

2) Sørg for, at der ikke er andre enheder, som bruger internettet, mens du udfører din hastighedstest. Vil du være helt sikker, kan du slukke mobiler, tablets og alle andre computere end den, du sidder ved.

3) Luk alle programmer, der bruger internettet. Det gælder ikke kun din webbrowser, men også programmer som Skype og antivirus.

2 gode steder at teste hastigheden

pc-test.dk har vi fundet links til to objektive tjenester, der ikke er koblet sammen med en internetudbyder. Begge får de topkarakterer; den ene dog lidt højere end den anden.

Speedtest.net er den første side – og samtidig anmelderens favorit. Opsætningen og siden er lækker at se på, og der er mulighed for at teste ping til flere forskellige steder i Danmark vha. en mulighed for at vælge serverlokation. Vær dog opmærksom på, at der er en del reklamer på siden.

IT- og Telestyrelsen har også udviklet en test, der fungerer super fint. Den vinder ekstra point på at være reklamefri, men taber til gengæld lidt igen, da det ikke er muligt at vælge mellem forskellige serverlokationer.

Flere Nyheder